Обзавеждане на дома според личността

Съществува многообразие в предложенията за мебели за дома и тяхното аранжиране. Най-интересното е, че всеки може да избира своето обзавеждане за помещенията според собствени предпочитания и харесвания.

Предлагаме ви 12 различни тиража за обзавеждане, според различни характеристики на хората и техните вкусови предпочитания, а с тяхна помощ може да откриете и вашият стандарт:

1.            Една част от хората си падат по привлекателността на природата, ето защо за тях е важно да пренесат естествената среда и в дома. В изграждане на домашната обстановка и интериора е добре да бъдат вмъкнати повече картини, а цветовете в мебели може да са масленозелено, акварел и синьо.

2.            Тихите хора са за домашната хармония и уединение. Те предпочитат мебели, които да внасят спокойствие, а това далеч не са скъпи и масивни мебели.

3.            Има и много практични хора, които предпочитате обзавеждането на дома да не е свързано с излишни мебели, които нямат приложимост. Тази група избра понякога и предмети и вещи с антикварна стойност, но това не означава, че са единствено на него привърженици. Те харесват леко деловия стил.

4.            Групата на перфекционистите включва в обзавеждане на домашния интериор мебели по поръчка, които често са в изчистен стил.

5.            Има хора, които си падат по пространствата и свободата, а за тях е напълно излишно да обзавеждат дома с много мебели, особено щом пространствата са ограничени. Важно място за тях в дома е и банята.

6.            Има и творчески личности, които харесват контраста в цветове. Такива хора харесват и различните материи като кожа и кадифе, а допира до тях е истински лукс.

7.            И кой не обича домашният уют и сантименталностите. Значение на такива отдава една специална група, която избира мебели и обзавеждане от предимно гладки материали и в топли цветове.

8.            Практиците предпочитат онази част от обзавеждането, която е мултифункционална и лесна за поддържане. Те са хора, които ценят времето и не смятат за нужно да прекарват в часове по почистването. Ето, защо избират мебели от лесни за хигиенизиране материи и дизайн.

9.            Черни и сериозни нюанси, абстрактни картини, това са желанията в изграждане на вътрешен интериор на дома, у една друга група хора, които най-голямо значение отдават на спалнята.

10.          Рустикалният стил в обзавеждане е характерен за почитателите на изкуства. Те харесват зеленият цвят, цветята пръснати навред из дома, антики, масивни мебели и най-вече отдават значение на кухнята.